We zien dat je Internet Explorer gebruikt, een oude en onveilige browser. Daardoor kunnen we je niet de mooie website voorschotelen die we zouden willen.
Je bent van harte welkom in elke andere browser zoals bijvoorbeeld Chrome, Firefox of Microsoft Edge. Wij wachten hier wel, tot zo!
Lees hieronder welke diensten we aanbieden naast onze reguliere huisartsenzorg.
We hebben een programma ontwikkeld voor mensen met een verhoogd risico op hart- en vaatproblemen. Hiertoe behoren bijvoorbeeld mensen met een verhoogde bloeddruk of cholesterolwaarde, mensen met overgewicht, mensen die roken en/of mensen met veel hart- en vaatziekten in hun familie.
Voor deze groep is het programma ‘Gezond voor Hart en Vaten’ ontwikkeld. Dit is een gratis totaalaanbod dat bestaat uit drie onderdelen:
Bekijk hieronder de introductiefilm, behorende bij dit prgramma:
Met dit programma willen we het volgende voor u bereiken:
Heeft u interesse in deelname aan de groepsbijeenkomsten? Meldt u dan aan via onderstaande site:
De jaarlijkse griepprik beschermt tegen de ernstige gevolgen van griep (influenza). Mensen van 60 jaar en ouder, en mensen met hart- en vaatziekten, longziekten, diabetes, nieraandoeningen en mensen met weinig afweer, lopen extra risico om ernstig ziek te worden door de griep. Behoort u tot één van deze groepen? Dan ontvangt u van ons oproep voor de griepprik.
De injectie wordt gegeven in de linker bovenarm; wilt u daar met uw kleding rekening mee houden? Wij verzoeken u nadrukkelijk de oproepbrief mee te brengen!
Veel mensen willen graag hun wensen over hun levenseinde vastleggen. Bijvoorbeeld een niet-reanimeren-verklaring of een euthanasieverklaring. U kunt een afspraak voor een consult maken om dit te bespreken. Wij leggen uw wensen in uw digitale dossier vast. De papieren verklaringen bewaren wij in ons archief. Om u te ondersteunen vindt u hieronder verklaringen die u kunt downloaden. U maakt zelf een keuze welke u wilt invullen.
Wanneer u niet meer gereanimeerd wilt worden, dan is het goed om een penning te dragen zodat onbekende omstanders of een gewaarschuwde ambulance weten dat u niet meer gereanimeerd wilt worden. U vindt hieronder een document met informatie hoe u zo'n penning kunt bestellen.
Het invullen van een euthanasieverklaring is zinvol om daarmee te laten weten dat dit in de toekomst een optie voor u kan zijn. Wanneer daadwerkelijk om uitvoering van de euthanasie gevraagd wordt, is het noodzakelijk dat u op dat moment uw wil duidelijk kenbaar kunt maken en dat er voor u sprake is van ondraaglijk en uitzichtloos lijden. Een onafhankelijke (SCEN)-arts toetst of dit het geval is. U kunt een clausule dementie bij de euthanasieverklaring voegen. Daarbij is het goed om te weten dat euthanasie bij dementie een ingewikkeld besluit kan zijn.
Denk ook aan het opstellen van een behandelverbod. Dit is van belang in situaties waarin u uw wil niet meer kenbaar kunt maken. In combinatie met een Volmacht aan een van uw naasten.
Tot slot attenderen we u op het donorformulier. Tot op hoge leeftijd kunnen organen (hoornvlies, huid) bruikbaar zijn. Wanneer u of een van uw naasten een orgaan nodig heeft, zou u ook blij zijn met een donor. Toch?
Volmacht inzake medische besluitvorming
Praat erover!
Sterven hoort, net als geboren worden, bij het leven. Het is net zo alledaags. Het overkomt ons allemaal. Laten we ons overvallen als de tijd daar is, of krijgt het onderwerp al eerder een plaats in onze gesprekken en in ons leven? In onderstaande video meer hierover.
Patiënten met een chronische aandoening die daarvoor dagelijks medicijnen moeten gebruiken, storen zich nogal eens aan het regelmatig veranderen van het merk wat ze afgeleverd krijgen door de apotheek. Bij aflevering blijkt dat de doosjes anders zijn, van een andere firma komen en dat de vorm en kleur van de tabletten veranderd zijn. Dit is verwarrend en roept vragen op of de kwaliteit hetzelfde is.
De prijzen van medicijnen hebben niet veel te maken met de kwaliteit. De betrouwbaarheid en veiligheid van de medicijnen worden bepaald door de werkzame stof. Daarom willen verzekeraars niet meer dan nodig betalen voor de geneesmiddelen.
Ondanks dat het erg onplezierig is om steeds te moeten wisselen, is het goed om te weten wat het betekent dat uw medicijnen generiek of merkloos zijn. Lees daarom de brochure merkloze medicijnen eens door. Deze is geschreven door enkele organisaties zoals de consumentenbond en de Nederlandse patiëntenfederatie.
Onze praktijk doet mee aan het verzamelen van gegevens voor wetenschappelijk onderzoek door het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg (Nivel). Het Nivel kent een zeer strikt privacybeleid en ontvangt van ons geen informatie waarmee u direct geïdentificeerd kunt worden. U kunt bij onze zorgverlener(s) meer informatie opvragen en daar ook uw eventuele bezwaar laten registreren.
Meer informatie kunt u vinden op de website van Nivel Zorgregistraties eerste lijn. Ook vindt u daar meer informatie over de privacybescherming.
In onderstaande video ziet u hoe u eenvoudig uw ontlasting kunt opvangen voor onderzoek.
Wanneer u denkt een blaasontsteking te hebben, kunt u urine inleveren bij de assistente.
Vang bij voorkeur de eerste urine van de dag op in een steriel potje: urinepotjes staan op een tafel in de hal bovenaan onze trap voordat u bij onze balie komt. Op de tafel met urinepotjes liggen ook vragenlijsten: vul deze ook in. Noteer uw naam en geboortedatum op het urinepotje en zet deze samen met de ingevulde vragenlijst in de plastic bak op balie. De vragenlijst helpt bij het stellen van een diagnose en bij het kiezen van de meest passende behandeling. De urine mag maximaal 1 uur buiten de koelkast staan.
Wilt u ook de instructie voor het correct opvangen van de urine doorlezen?